новини от компанията

« назад

Софарма Трейдинг реализира проект за внедряване на най-модерния 3D офталмологичен микроскоп 2020-02-27

От февруари Специализираната болница по очни болести за активно лечение (СБОБАЛ) гр. Варна разполага с най-модерния 3D офталмологичен микроскоп с оптичен кохерентен томограф в България. Внедряването на уникалната хирургична система Artevo 800 на световния лидер Carl Zeiss е поредният иновативен проект на Софарма Трейдинг, реализиран за Медицинския университет във Варна.

С Artеvo 800 беше извършена и уникална за Югоизточна Европа демонстрационна очна операция. Процедурата е дело на проф. Христина Групчева, Зам.-ректор на Медицински университет Варна и нейния екип от СБОБАЛ гр. Варна. За в бъдеще освен за хирургични операции, високотехнологичната апаратура ще бъде използвана и за обучението на специализанти. Така, те ще имат достъп до най-висок клас технология, която ще им осигури редица възможности за научна работа.

Artevo 800 е своеобразна комбинация от операционен микроскоп, интраоперативна кохерентна томография и система за 3D визуализация. Той е сред най-иновативните предложения на световния лидер в офталмохирургията Carl Zeiss и осигурява на пациентите лечение с иновативни методики.

Екипът на Софарма Трейдинг е специализиран в предоставянето на комплексна услуга в медицинското оборудване. Компанията осигурява на болниците най-новите технологии в грижата за пациентите, благодарение на своите партньорства с водещи мултинационални компании като Carl Zeiss, General Electric Healthcare и др.