новини от компанията

« назад

Саня Йевджениевич поема позицията Chief HR Officer в Група Софарма Трейдинг 2019-07-03

От началото на юни, 2019 г. Саня Йевджениевич е новият Chief HR Officer в Група Софарма Трейдинг. През 2017 г. тя се присъедини към екипа на компанията в Сърбия на позицията Chief Operation Officer и временно ще съчетава и двете длъжности, като в този период ще подпомага организационния растеж на Групата.

Саня Йевджениевич е висш мениджър с широки познания в проектирането и реализацията на успешни стратегии за хора, които да подкрепят целите на бизнеса и постигането на резултати. Преди да се присъедини към Софарма Трейдинг, тя заема позицията Вицепрезидент Човешки ресурси и Организационно развитие в Ahold Delhaize Сърбия.

След като работи няколко години в областта на продажбите и компании от сектора на бързо оборотните стоки, през 2002 г. Саня започва професионалното си развитие в доставчик на дребно с хранителни продукти, където заема различни позиции и отговорности. В ролята си на Мениджър Обучения, Саня и нейният екип развиват първия регионален Център за обучения.

От 2004 г. заема позицията Директор Човешки ресурси като изгражда основите на тази функцията, създавайки по-добро работно място, развивайки лидери и печеливша култура, с което превръща Човешките ресурси в стратегически партньор за бизнеса.

Саня Йевджениевич участва в няколко сделки по сливания и придобивания, в това число придобиването на сръбския търговец на дребно с хранителни продукти от Delhaize Group през 2011 г. и сливането му с Ahold през 2016 г.

Тя има магистърска степен по Машиностроене от Белградският университет и Магистър по Управление на човешките ресурси от SDA Bocconi, Милано, Италия.