новини от компанията

« назад

Група Софарма отпразнува 85-ата си годишнина 2018-10-14

На 13 октомври  Група Софарма  отбеляза своята 85 годишнина с мегаспектакъл в Зала Арена Армеец. На събитието присъстваха над 11 000 души – служители от всички компании в Групата и техните семейства, официални лица и партньори.
За доброто настроение на гостите на събитието се погрижиха Асамбъл „Здрави“ на Софарма, любимите български изпълнители Криско, КуКу Бенд, Нели Петкова, Веселин Маринов, Ивана, както и актьорите Краси Радков, Юлиян Вергов и Станислава Ганчева.

„Днес празнуваме 85 години от началото на фармацевтичното производство в нашата родина България“ отбеляза Председателя на Съвета на директорите и Изпълнителен директор на Софарма АД, г-н Огнян Донев. В своята реч по време на събитието той допълни още, че компаниите, за разлика от хората, остаряват по-бавно и 85-годишна Софарма е това, за което всички нейни служители и приятели са допринесли тя да бъде: “Стъпихме върху сътвореното преди нас и традициите създадени от няколко поколения достойни българи. Нашето поколение също даде своя принос – сменихме облика на компанията, построихме редица нови, модерни заводи, автоматизирани складове. Променихме и облика на българската аптека.“

Под надслов „Всички истории започват еднакво, но не всички продължават цели 85 години“ г-н Донев представи и емоционално видео, разгръщащо историята на Група Софарма. Видеото може да видите тук, а от снимките по-долу да усетите и емоцията на нашия празник.