новини от компанията

« назад

Софарма Трейдинг оглави класацията „Капитал 100“ в сектор „Фармация“ 2018-07-06

Софарма Трейдинг зае 1-во място по приходи в сектор „Фармация“  в класацията „Капитал 100“, която подрежда най-големите бизнес организации в страната. Вече девет години поред Софарма Трейдинг неизменно оглавява класацията в своя сектор. Компанията се изкачва и с едно място в класирането на 100-те най-големи компании, опериращи в различните сектори на икономиката на България, като вече заема 23-то място.

Наградите бяха връчени на специална церемония, организирана от авторите на класацията – вестник „Капитал“. Призът на Софарма Трейдинг получи Огнян Донев, Изпълнителен директор на Софарма АД и Председател на Борда на директорите на Софарма Трейдинг АД.
 
Традиционно на събитието от медията представят класирането по сектори, анализ на данните по индустрии, както и част от успешните истории на някои компании.
 
Софарма Трейдинг приключи изминалата 2017 г. като единадесета поредна с ръст в основните си финансови показатели. Приходите на компанията за периода достигнаха 672 145 хил. лв., което представлява ръст от 10% спрямо 2016 година. Печалбата преди данъци за дванадесетте месеца на 2017 г. нараства с 9% до 16 241 хил. лева.

Снимка: вестник "Капитал".