новини от компанията

« назад

Софарма Трейдинг разширява операциите си в Сърбия 2018-06-22

Софарма Трейдинг АД, водещата компания по приходи в сектора на грижата за здравето в България, започва разширяване на своите операции на сръбския пазар и е готова да се превърне в стратегически инвеститор в целия регион. Това стана ясно снощи по време на специално събитие за партньори и медии в Сърбия. На него Изпълнителният директор на Групата Софарма Трейдинг  Димитър Димитров и Изпълнителният директор на дружеството в Сърбия Милош Ристич представиха плановете за стратегическо развитие на компанията.

Софарма Трейдинг предвижда да мултиплицира своя доказано успешен диференциран бизнес модел, както в Сърбия, така и в целия регион. Като иноватор компанията оперира в различни сегменти, сред които търговия на едро, ритейл, медицинска апаратура и оборудване и други. Търсейки мащаб за динамичното си развитие и растеж, преди 3 години Софарма Трейдинг разшири регионалното си присъствие, като стъпи на сръбския пазар, откривайки дъщерно дружество. През този период дейността на Sopharma Trading d.o.o. Beograd беше съсредоточена върху развитието на ексклузивните брандове на компанията. През 2017 г. Софарма Трейдинг направи следващата голяма крачка за регионалното си развитие, придобивайки мажоритарен дял от Lekovit – най-бързо развиващия се търговец на едро с лекарствени продукти в Сърбия през последните три години.

“Нашата първа стъпка е да заемем лидерска позиция в Сърбия чрез значително разширяване на нашите операции и логистичния ни потенциал. Това ще бъде и основата за регионалното ни развитие, тъй като за Софарма Трейдинг целият регион на Източна Европа и особено на Балканите е една огромна възможност за растеж“, коментира Димитър Димитров.

Компанията ще приложи в региона най-добрите световни практики, технологии и иновации. "Като новатор и пионер в родината си, Софарма Трейдинг гледа към бъдещето - ние ще донесем на сръбския пазар и в целия регион модерни технологии и водещи световни практики от различни сектори като търговията на едро, аптечен ритейл и цялостни решения за болници и медицинска апаратура ", сподели Милош Ристич.

Димитър Димитров, Изпълнителен директор на Групата Софарма Трейдинг

Милош Ристич, Изпълнителен директор SOpharma Trading Beograd d.o.o