новини от компанията

« назад

Софарма Трейдинг финализира придобиването на аптеки ФармаСтор 2017-12-01

Софарма Трейдинг, най-голямата българска компания по приходи в сектор „Фармация“, обяви днес финализирането на сделката по придобиването на аптеки ФармаСтор. Анонсът идва само няколко седмици след като през ноември Комисията за защита на конкуренцията безусловно одобри концентрацията.

С приключването на сделката, Софарма Трейдинг АД придобива 19 обекта ФармаСтор в София и Бургас. С цел запазване на устойчивостта на бизнеса, в следващите месеци настоящият мениджмънт екип ще продължи да участва в управлението на аптеките, като същевременно ще се подготвя и план за интеграция с концепцията SOpharmacy.

С обединението на ФармаСтор и SOpharmacy ще се осигури по-силна пазарна позиция на двете вериги, така че да могат в още по-голяма степен да удовлетворяват нарастващите потребности на българските пациенти от качествени и съвременни здравни услуги. Обединението спомага и за по-голям мащаб на операциите на Софарма Трейдинг АД в ритейл сегмента на аптечен пазар.

“С верига Фармастор винаги сме били съмишленици и партньори в стремежа си да обновяваме и модернизираме аптечния сектор в България. Очакваме след интеграцията да надградим концепцията SOpharmacy с още повече добри практики, както за клиентите, така и за партньорите ни. Наш постоянен приоритет е да привличаме професионалисти и да подобряваме обслужването на пациентите. Така че, това са добри новини за клиентите на SOpharmacy и Фармастор, защото най-доброто тепърва предстои!“, заяви изпълнителният директор на Софарма Трейдинг АД Димитър Димитров.