новини от компанията

« назад

Софарма Трейдинг за осма поредна година е лидер в сектор „Фармация“ на класацията Капитал Топ 100 2017-07-14

За осма поредна година Софарма Трейдинг е класирана на 1-во място по приходи в сектор „Фармация“ в Капитал Топ 100, подреждащ най-големи бизнес организации в страната. Спрямо топ 100 най-големи компании, опериращи в различните сектори на икономиката на България, Софарма Трейдинг заема 24-то място или с две места по-напред спрямо предходната година.

За бизнеса изминалата година е период на ръст в печалбите и ограничаване на регистрираните загуби. Стабилно увеличение има и при персонала, като стоте компании с най-много служители са създали над 8.5 хил. нови работни места.

В унисон с общата тенденция на растеж, за Софарма Трейдинг 2016 г. бе поредната десета година с ръст на финансовите показатели. Спрямо далечната 2006 г. компанията отчита петкратно увеличение на приходите и 22 пъти по-висока печалба.

Както всяка година и тази, наградите, отличаващи най-добрите компании бяха връчени на специална церемония, организирана от издателя на в-к Капитал. Призът на Софарма Трейдинг получи г-н Огнян Донев, Председател на Съвета на Директорите.