новини от компанията

« назад

Софарма Трейдинг взе участие в VII обучителен курс по ултразвукова диагностика 2011-11-15

В периода  4-6 ноември, в х-л Родина се проведе VII обучителен курс по ултразвукова диагностика в акушерството и гинкологията. На курса присъстваха много чуждестранни участници. 

Като част от лекционната програма на VII обучителен курс по ултразвукова диагностика в акушерството и гинкологията  бяха  последните новости в пренаталната диагностика, с фокус върху централната нервна система на плода.

Софарма Трейдинг взе участие с представяне на ехографските апарати на General Electric Helthcare – модел Voluson серия E, наложили се като златен стандарт и най-вискоя клас ехографи в оценка на феталната морфология в цял свят.

На събитието беше демонстрирана за първи път в България платфорама 2012 г. на ехограф Voluson E6, която се отличава със забележително качество на ултразвуково изображение и вградени иновации при ранно диагностициране малформации на плода.

За курса специално беше поканен д-р Марчин Вйешич от Университетската болница във Вършава, Полша, който изнесе забележителни лекции, придружени с лайв сканиране на Voluson E6 2012.  Темите налекциите бяха:
Разширено изследване на ЦНС на плода;
3D ехографско изследване на феталния мозък – практически трикове и представяне на случаи;
Приложения на 3D ехографията при изследване в периода 11-14 г.с.

От страна на GE Healthcare за събитието специално бяха дошли г-н Спирос Лазарис – Ръководител на Дженерал Електрик Ултразвукови Апарати за Югоизточна Европа, г-н Михаел Хайцингер – Продуктов мениджър на Дженерал Електрик за серията Voluson и г-н Янис Димитракопулос – апликант на Дженерал Електрик в областта на абдоминалните и АГ приложения.

По време на кафе паузите и обедните почивки  на щанда на Софарма Трейдинг бяха провеждани допълнително лайв демонстрации и коментар на интересни случаи в областта на ултразвуковата диагностика от цялата страна.

Софарма Трейдинг получи специални благодарности за отличното си представяне от ръководството на БАУАГ.