търговия на едро

Софарма Трейдинг е водеща търговска компания в сектора на грижата за здравето. В периода 2009-2019 г. е класирана на първо място по приходи в сектор „Фармация“ в класацията на в-к Капитал „Топ 100“.

Портфолиото на Софарма Трейдинг включва над 15 000 продукта – лекарства, медицински консумативи, медицинска апаратура и оборудване, хранителни добавки, ОТС продукти, козметика. Компанията осигурява 100% национално покритие в България, благодарение на своите 3 дистрибуционни центрове в София, Велико Търново и Варна. Напълно автоматизираната складова база в София и Варна с вградена система KNAPP е уникална за Балканския полуостров.

За осигуряването на качествена дистрибуционна услуга компанията разчита и на собствен автопарк от над 130 транспортни средства. Това дава възможност продуктите да достигнат бързо и лесно в рамките на 4 часа до над 3 000 клиента.

За своите партньори в България компанията предоставя цялостни логистични решения по внос, съхранение и дистрибутиране на стоки.

Софарма Трейдинг развива и своите операции на сръбския пазар като през 2017 г. компанията придоби 70% от дяловете на Lekovit – най-бързо развиващия се търговец на едро за последните 3 години в страната. През януари 2019 г. Софарма Трейдинг  анонсира придобиването на миноритарния дял в Lekovit d.o.o., като така стана собственик на 100% от акциите на сръбския фармацевтичен дистрибутор.